Rapoarte și alarme prin SMS pe telefonul mobil GSM

 

Joiana și Brunimat au dezvoltat și livrează începând cu ianuarie 2012 pentru toate modelele de automate PRO 2012, noul microcontroller cu capacități îmbunătățite de telemetrie, raportare, comunicații de date și alarmare pe SMS, folosind modulul GSM opțional aflat în oferta de produse.

Prin implementarea acestui update, operatorii automatelor și administratorii de rețea/fermierii proprietari pot primi informatii complete cu privire la starea automatului, cantitatile de lapte precum si rapoarte detaliate privind vanzarile.

Printre tipurile de mesaje SMS amintim:

Mesaje privind temeperatura interioară a automatului/laptelui

Blocarea sistemelor de plată bancnote/monede

Atingerea unui anumit nivel minim al laptelui din rezervor precum și la terminarea laptelui

Funcționarea imprimantei de bonuri fiscale dacă aceasta este instalată

Întreruperi de curent electric la automat

Alarmă privind tentative de efracție/spargeri/furt

Mesaj de raportare detaliat la fiecare aprovizionare a automatului

Mesaj zilnic la ora programată privind cantitățile vândute până la acest moment, etc.

Mesajele de raportare cuprind informații privind cantitățile și contoarele parțiale și totale privind laptele, sumele încasate în bancnote și monede, restul acordat ș.a.

Mesajele GSM pot fi trimise către operatori dar și către administratori/proprietari pentru a facilita cotrolul angajaților și a preveni sustragerea de lapte sau bani în timpul aprovizionării, fiind utilă în special rețelelor de automate instalate în rașele mijlocii și mari.

Măsurarea exactă și contorizarea valorilor sunt posibile datorită debitmetrului (flow-meter) instalat pe circuitul de dozare, componentă obligatorie pentru obținerea unui certificat metrologic valid în țările Comunității Europene.