Oprire opțională la un litru, noutate Brunimat Joiana

 

Joiana și Brunimat introduc în premieră în România noul sistem de dozare cu oprire automată la un litru. Această facilitate suplimentară păstrează celelelte funcții avansate ale controlului dozării, măsurării exacte a cantităților de lapte și gestiunea inteligentă a sistemelor de plată.

Facilitățile oferite clienților provin din posibilitățile multiple oferite la dozare, în funcție de suma de bani introdusă. Spre exemplu, în cazul în care un litru de lapte costă 3 RON și clientul introduce 5 RON, automatul Brunimat Joiana oferă următoarele variante:

Apăsare START și oprire  la mai puțin de un litru + acordare rest calculat automat în funcție de mililitrii dozați;

Apăsare START și așteptare până dozatorul de lapte oprește automat la un litru + acordare rest calculat automat – în exemplul nostru 2 RON;

Continuarea dozării după oprirea automată la primul litru, prin reapăsarea butonului START. Este posibilă oprirea la o cantitate parțială cu acordare de rest sau continuarea dozării până la epuizarea creditului (de toți banii – în exemplul nostru 1,66 litri de lapte pentru cei 5 RON).

Interacțiunea cu clientul se face folosind doar două butoane, unul cu funcție de START/STOP și al doilea pentru REST, în acest mod utilizarea fiind foarte ușoară chiar și pentru persoanele vârstnice, care prin noul sistem sunt protejate în cazul în care uită sau nu apasă la timp butonul de oprire când prima sticlă de 1 litru se umple.

Automatul de lapte BRUNIMAT JOIANA este singurul dozator de lapte certificat metrologic METAS-Cert de către Oficiul Federal de Metrologie METAS din cadrul Departamentului Federal de Justiţie şi Poliţie EJPD al Confederației Elvețiene. Certificatul metrologic nr. nr.511 – 00564 atestă că Brunimat și Joiana sunt îndreptățite să utilizeze marcajul metrologic pentru aparatele de măsurare METAS – Cert 1259 prin care sunt respectate Ordonanța privind instrumentele de măsurare (SR 941.210) din 15 februarie, anexa 2 modul D precum și Directiva 2004/22/EG a Parlamentului European şi a Consiliului din 31 martie 2004 privind aparatele de măsurat (MID), anexa D.

Prin aceste standarde, clienții sunt asigurați că vor primi cantitatea exactă de lapte pentru banii pe care îi dau, cantitate măsurată și dozată la mililitru. Sistemul modern de dozare funcționează în legătură cu cel mai modern sistem de plată cu bancnote, monede și cheițe electronice/carduri reîncărcabile.

Noul controller Brunimat Joiana include ca și facilități opționale, pe lângă oprirea automată la 1 litru de lapte, și următoarele două funcții:

  • STATISTICI SMS – două numere GSM pentru trimitere statistici către birou sau operator prin SMS;
  • ANTI EFRACȚIE – alarmă SMS când zona administrativă este deschisă fără cheie;
  • SIRENĂ – alarmă acustică instalată la automat.

Sistemul de dozare cu debitmetru certificat metrologic va deveni obligatoriu prin lege în țările Comunității Europene cel mai probabil în primăvara anului 2012 și se va aplica pentru toate automatele de lapte care funcționează în România, indiferent de producător. Cerința este necesară ca urmare a multiplelor reclamații din partea clienților referitoare la cantități inexacte dozate de automatele care utilizează sistemul de temporizare în secunde a curentului electric din pompa de lapte.