Despre LAPTELE ADEVĂRAT

 

Despre LAPTELE ADEVĂRAT

Laptele crud asigură o valoare nutritivă extraordinară, răspunzând perfect nevoilor organismului uman. Laptelui de vacă în formă naturală îi revine un rol important în realizarea unei alimentaţii raţionale, fiind considerat încă din antichitate un izvor de sănătate.

Știați că...

Românii sunt un popor cu o alimentaţie pronunţat orientată pe consumul de lapte, lucru caracteristic pe acest spaţiu geografic încă din preistorie: „Geţii sunt galaktopotai, adică se hrănesc prin excelenţă cu lapte” (Columella, „De re rustica”, VII, 2). Într-adevăr, dintre națiunile europene, românii au unul dintre cele mai ridicate consumuri medii de lapte: împărţind consumul de 4,2 miliarde de litri anual, la populaţia rezidentă de 21 milioane de locuitori, obținem 200 litri anual, adică peste 16 litri lunar pe cap de locuitor.

Laptele integral a fost predestinat de natură ca primă hrană a oricărui mamifer, deci și a omului. Conţinând 45 de elemente minerale şi 25 de vitamine, laptele proaspăt de vacă este un aliment complet. Valoarea nutritivă şi calorică a unui litru de lapte așa cum este el muls, corespunde cu cea a 0,5 kg de carne de vacă sau a 8-9 ouă. Un litru de lapte de vacă proaspăt muls conţine aproximativ 4,8% lactoză, minim 3,5% proteine şi minim 3,8% grăsime, oferind organismului cel puţin 668 Kcalorii.

Pentru bebeluşi şi pentru copiii mici, laptele în formă nemodificată este considerat alimentul perfect, fiindcă conţine într-o proporţie corespunzatoare toate substanţele necesare dezvoltării organismului tânăr, în starea cea mai uşor asimilabilă. Datorită valorii nutritive ridicate şi a gradului înalt de asimilare, laptele natural este recomandat şi bătrânilor şi convalescenţilor atât în formă integrală, cât și sub formă de produse derivate obținute fără efort prin rețete tradiționale.

Tehnologia modernă în automatizarea vânzării laptelui face posibil ca astăzi locuitorii orașelor să poată beneficia într-un mod facil şi modern, la preţ de producător, de lapte adevărat, renunțând la laptele fals din comerț. În automatele de lapte JOIANA clienţii găsesc întotdeauna lapte crud de vacă, 100% natural,  nepasteurizat, neprelucrat, proaspăt muls. Controlul strict al sănătăţii animalelor, alimentaţiei acestora, igienei ugerului şi condiţiilor în care trăiesc vacile oferă un lapte curat, in conformitate cu normele legale în vigoare. Igiena mulsului, răcirea laptelui şi respectarea normelor în manipulare determină calitatea laptelui de la automatele JOIANA.