Dozatoare automate de lapte

 

Gama
PREMIUM

REZERVOARE
şi accesorii


SERVICII

Gama
ECO

Distribuitoare
de FLACOANE

CĂSUȚE DIN
LEMN

 

DOTĂRI standard și opționale

Sistemul este rodul experienței a peste 16 ani de relaționare cu clienții utilizatori ai automatelor de lapte, proveniți din toate mediile și categoriile de vârstă. Suma de bani introdusă în automat reprezintă un credit corespunzător unei cantități de lapte. Am făcut totul pentru simplificarea maximă a procedurii de operare la un singur buton START/STOP care poate fi apăsat oricând, inclusiv în timpul dozării pentru o scurtă oprire temporară, de exemplu în cazul în care clientul dorește să schimbe recipientele. Dacă automatul este dotat cu un sistem de plată cu rest, clientul va primi restul de bani corespunzător prin apăsarea butonului de REST, sistemul calculând automat suma de returnat în funcție de momentul în care clientul a oprit dozarea.

 

Sistemul constructiv dedicat folosește fiecare centimetru cub de spațiu al automatului de lapte în mod inteligent. Rezultatul este un frigider unic, confecționat 100% din inox alimentar, proiectat special pentru automate de lapte, care nu mai poate fi găsit nicăieri altundeva pe piață. Izolațiile, sistemele de răcire, agitare, dozare și plată sunt adaptate pentru fiecare capacitate de rezervor. Eficientizarea spațiului conduce la un volum mai mic al automatului final, fapt care se traduce în economii importante: consum mai mic de curent, chirie redusă pe locul de amplasament datorită amprentei la sol mai mici, costuri mai mici de transport datorită gabaritului și greutății reduse. Produsele construite în acest sistem sunt compacte, cochete, robuste și au aceeași paletă bogată de dotări.

 

Sistemele de izolații profesionale pentru automatele de lapte garantează un consum minim de curent electric și sunt prietenoase cu mediul. Etanșeitatea perfectă a ușilor frigiderelor se păstrează chiar și după ani de zile de utilizare zilnică. Panourile de termoizolație din inox de grosime mare sunt injectate cu spumă specială de ultimă generație care asigură un coeficient de izolație unic în această industrie. Sistemul inovativ de îmbinări în inox, materialele elvețiene de cea mai bună calitate și perfecțiunea execuției garantează zero pierderi de temperatură. Pentru instalarea automatului este nevoie de o singură utilitate și anume curent electric monofazic de putere nominală normală. Automatul nu are nevoie de sursă de apă în locul instalării și nu produce reziduuri, deșeuri ori scurgeri de nici un fel.

 

Sistemul permite preechiparea în vederea instalării celor mai moderne sisteme de plată cu numerar existente pe piață la acest moment, ca de exemplu cititorul de bancnote adaptat pentru bancnotele românești de plastic și cititorul de monede cu sau fără acordare de rest. Acest sistem este deosebit de util când se dorește acceptarea unei forme flexibile de plată din partea clienților, eliminând riscul de a pierde clienții care nu au la ei monede, bancnote sau bani ficși. Acest sistem este o necesitate când se dorește dezvoltarea unei rețele de automate de lapte care să funcționeze fără asistență și fără blocaje la sistemele de plată care sunt garantate 100% fără erori de citire a creditului. La cerere se pot implementa și sisteme de plată cashless/abonament de tip card sau cheiță reîncărcabile la automat.

 

În premieră mondială, introducem noul sistem implementat pe automatele noastre cu două rezervoare, prin care la terminarea laptelui dintr-un rezervor, automatul comută automat dozarea la celălalt rezervor, fără a fi necesară intervenția factorului uman și cu umplerea exactă a sticlei clientului. Sistemul este conceput în special pentru eficientizarea logisticii și a operării rețelelor de automate administrate de fermele mijlocii și mari, printr-o aprovizionare inteligentă rezultată din folosirea rezervoarelor alternativ, reducerea drumurilor la fermă și a numărului de angajați și o dozare non-stop la automat pentru satisfacția maximă a clienților. Sistemul asigură zero retururi de lapte la fermă și permanenta prospețime a laptelui prin aprovizionare flexibilă după fiecare muls.

 

Automatul este dotat cu un sistem de agitare a laptelui controlat de un temporizator automat. Beneficiind de experiența ultimilor 16 ani de comerț cu lapte crud, intervalul optim de agitare este reglat la câte 3 minute de agitare pentru fiecare jumătate de oră. Forma paletelor de agitare, poziția acestora în interiorul  rezervoarelor, viteza de spinning, geometria și materialele din care este confecționat angrenajul de cuplaj și motoarele elvețiene determină eficiența și fiabilitatea extraordinară a sistemului de agitare. Globulele de grăsime animală din laptele natural de vacă, având un diametru între 2,5 - 3,5 microni, vor fi perfect dispersate în mod omogen în masa de lapte din fiecare rezervor, prevenind smântânirea cu un consum mic de curent electric.

 

Sistemul full automatizat asigură controlul total, computerizat, al temperaturii din interiorul incintei în care se află rezervoarele cu lapte. Toate piesele care vin în contact cu laptele, inclusiv zona de dozare în ansamblu, sunt răcite. Răcirea este reglabilă pe plaje de temperatură și sistemul de răcire pornește inteligent numai atunci când este necesar pentru a menține întotdeauna temperatura laptelui în parametri. Sistemul frigo de ultimă generație funcționează fără formare de gheață deși are instalate pentru siguranță funcții avansate de dezghețare periodică preventivă. Cadrele ușilor sunt încălzite pe porțiunea benzilor de etanșeizare pentru a preveni lipirea prin înghețare a garniturilor în iernile geroase, asigurând o durată de viață sporită tuturor elementelor componente ale ușilor.

 

Sistemul asigură legătura inteligentă între controlul temperaturii și sistemele de plată, oferind posibilitatea unei setări flexibile a plajelor de temperatură și timpului maxim în care automatului îi este permis să funcționeze în afara acestora. Dacă limita de timp setată pentru monitorizarea interioară a temperaturii a fost atinsă din diverse motive – de exemplu ușa uitată deschisă – sistemele de plată se blochează automat și clienților nu li se mai acceptă banii pentru a preveni servirea lor în condiții de risc alimentar. Sistemul asigură de asemenea înregistrarea electronică a graficului de temperatură conform standardelor HACCP. Valorile periodice sunt stocate pentru ultimele 48 de ore. La cerere sistemul poate monitoriza și temperatura laptelui pe bază de protocoale specifice.

 

Automatul de lapte este fabricat integral, atât pe interior cât și pe exterior, din inox alimentar de cea mai bună calitate, în conformitate cu prevederile Cap. V din Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare. Grosimea tablei de inox și structura de rezistență ranforsată a automatului îi asigură fiabilitatea în cele mai dure condiții de utilizare cu rezervoare pline cu lapte ce depășesc adesea 200 kg. Fețele exterioare și interioare și zona sistemelor de plată sunt rezistente la intemperii și sunt garantate integral împotriva ruginei. Rezervoarele de lapte inclusiv cadrele cu roți sunt fabricate integral din inox și sunt lustruite la cea mai fină granulație pentru zero reziduri de lapte în porii pereților și o spălare ușoară.

 

Sistemul este conceput astfel încât operațiunea de spălare a tubulaturii sistemului de dozare, pompei, valvelor și flow-meter-ului să se facă la locul de instalare al dozatorului, în timp record, automatizat, prin apăsarea unui singur buton. Automatul își curăță singur sistemul de dozare prin recirculare cu soluție specifică, toată operațiunea inclusiv clătirea și reamorsarea pompei cu lapte făcându-se în maximum 40 de secunde fără nici o picătură de lichid scurs și fără a fi necesară mișcarea ori transportul vreunei componente sau piese a automatului. Rezervoarele goale sunt singurele care se spală la fermă și se aduc înapoi curate și pline cu lapte proaspăt. Avantajele majore constau în igiena net superioară și ușurința în efectuarea spălării.

 

Sistemul monitorizează permanent nivelul fizic de lapte din interiorul rezervorului prin intermediul unui senzor special cu ultrasunete montat independent fără contact cu laptele sau cu recipienții. Funcția de bază a acestui senzor este de a bloca acceptarea banilor de la clienți în cazul în care cantitatea de lapte din rezervor nu mai este suficientă pentru a asigura o ultimă dozare completă. În acest mod se previn discuțiile și reclamațiile de nelivrare a laptelui plătit. Sistemul funcționează și în combinație cu sisteme de plată cu funcții de acordare rest precum și cu sistemul GSM, prin programarea suplimentară a modulului de a trimite două mesaje GSM, unul de avertizare la cantitatea selectată și unul de anunț al finalizării laptelui din rezervor.

 

Sistemul măsoară cantitățile de lapte dozate cu precizie, la mililitru. Automatele noastre sunt singurele automate de lapte de pe piață certificate metrologic METAS-Cert de către Oficiul Elvețian de Metrologie, în conformitate cu SR 941.210 din 15.02.2006, Anexa 2, Modul B și cu Directiva 2004/22/EG a Parlamentului European și a Consiliului din 31.03.2004 privind instrumentele de măsură (MID). Automatele sunt de asemenea certificate conform normelor OIML R 117-1, ed. 2007 privind standardele de măsură și dozare exactă a cantităților M1, E1, H2 la temperaturi cuprinse între -15 și 40 °C. Datorită individualității părților componente, fiecare sistem de dozare și deci fiecare automat este unic și este calibrat și certificat individual asemeni unui ceas elvețian de calitate.

 

Sistemul asigură funcționarea impecabilă a automatelor instalate în zone geografice în care iarna temperaturile scad frecvent sub -5 °C, prin folosirea inteligentă a sistemului de dezghețare pe post de încălzitor. Această inovație tehnică este bazată pe adaptarea radiatorului frigo după un algoritm propriu, astfel încât se extinde menținerea constantă a temperaturii și la plajele negative, printr-un consum minim de curent electric. Instalarea acestui sistem garantează rezistența automatului de lapte la îngheț până la -30 °C, chiar dacă este instalat în exteriorul clădirilor, menținând temperatura laptelui constantă între 2,7 și 3,9 °C zi și noapte pe parcursul întregului an calendaristic, indiferent de temperatura de afară.

 

Sistemul oferă cea mai variată paletă de informații în format electronic sub formă de contoare computerizate, cu privire la totalitatea cantităților, sumelor și parametrilor de utilizare ai automatului: Vânzări totale, Valoare monede în jetonieră, Număr vânzări, Plăți în bancnote, Rest acordat, Număr de vânzări fără rest, Rest acordat manual, Număr de întreruperi curent, Număr de resetări de sistem etc. Aflarea valorilor și interpretarea statistică a acestor date poate să vă ofere instrumente de neprețuit pentru politica de dezvoltare a rețelei de automate bazată pe adaptarea prețului la lapte și a serviciilor oferite clienților la automat după obișnuința lor de consum. Sistemul este deosebit de util pentru siguranța în utilizare și  controlul propriilor angajați la litraje și banii încasați.

 

Sistemul funcționează pe baza unui modul integrat de tip GSM în care se introduce o cartelă standard de telefon mobil. În acest mod, automatul va funcționa ca un interlocutor care anunță fermierul ori de câte ori la automat se produce un eveniment important, ca de exemplu: temperatura laptelui a depășit valoarea stabilită fiindcă o ușă a fost uitată deschisă, s-a produs o întrerupere lungă de curent și temperatura a crescut până la o anumită valoare, sistemul de plată este blocat fiindcă un client a introdus forțat o monedă în cititorul de bancnote, etc. Suplimentar în cazul optării în combinație cu sistemul Ultrasonic, automatul trimite un mesaj la atingerea cantității intermediare de lapte setată și un mesaj la terminarea laptelui din rezervor.

 

Sistemul permite tipărirea și eliberarea automată către fiecare client a bonului fiscal imprimat, cuprinzând informațiile standard cu sigla și adresa producătorului laptelui, data aprovizionării, data expirării, data și ora exactă a dozării, prețul pe litru, suma introdusă, cantitatea de lapte primită și restul returnat clientului. Sistemul de bonuri poate fi folosit și pentru imprimarea creditului client corespunzător unei cantități de lapte care nu a mai putut fi dozată ca urmare a terminării laptelui din rezervoare, dacă automatul nu este dotat cu acordare de rest. În acest caz se va elibera automat un bon în care se indică suma plătită în plus de client, acesta fiind în posesia bonului care prezentat ulterior fermierului va permite rambursarea sumei respective.